T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / FINDIKLI - Çağlayan Osman Hacıalioğlu Ortaokulu

M.Cansu BALCI - İngilizce Öğretmeni

Memnune Cansu BALCI 12.01.1989 tarihinde Rize ili Pazarilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Fındıklı 11 Mart İlk-Orta Okulunda, lise öğrenimini Pazar 75. Yıl İMKB Anadolu Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladıktan sonra Erasmus programı kapsamında Polonya’da Philological School of Higher Education in Wroclaw Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim aldı. 2013 yılında Türkiye’ye dönüp Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde İngilizce Öğretmenliği üzerine Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladı. 

2014 yılında Diyarbakır Çınar Anadolu Lisesine İngilizce Öğretmeni olarak atandı. 2015 yılında Fındıklı Çağlayan Osman Hacıalioğlu Ortaokuluna İngilizce Öğretmeni olarak tayin oldu. Halen bu okulda görevini yürütmektedir.

2018-2021 yılları arasında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi bölümünde tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2021 yılında aynı bölümde doktora eğitimine başladı ve halen doktora eğitimine devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası alanda yayımlanmış birçok bildiri ve makalesi bulunmaktadır.

 

Yayınlar:

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceeding) basılan bildiriler. 

Balcı, M. C. ve Akın, G. (2020, Eylül). Yetişkinlerin İnformal Öğrenme Ortamları Olarak Müze ve Kütüphaneler. VII. International Eurasian Educational Research Congress.Online, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir.

 

Uluslararası yayınlar

Balcı, M. C. (2020, 27 April). Eğitimeci: A “Collective Work” of Critical Education in Turkey. Electronic Platform for Adult Learning in Europe - EPALE. https://epale.ec.europa.eu/en/blog/egitimeci-collective-work-critical-education-turkey

 

 

Uluslararası kongrelerde sunulan sözlü bildiriler. 

Balcı, M. C. ve Akın, G. (2020, Eylül). Museums and Libraries as Adults´ Informal Learning Environments.Yetişkinlerin İnformal Öğrenme Ortamları Olarak Müze ve Kütüphaneler. VII. International Eurasian Educational Research Congress. Online, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir.

 

Ulusal dergi yayınları

Balcı, M. C. (2021, Nisan-Haziran). COVID-19 ve Kırsal Kesimde Eğitim. Eleştirel Pedagoji, 68, 61-68. Erişim adresi: http://www.elestirelpedagoji.com/FileUpload/ks7397/File/68_m._cansu_balci.pdf

 

 

Balcı, M. C. (2022). Yaşam Boyu Eğitimden Yaşam Boyu Öğrenmeye: Faure ve Delors Raporları. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1 – 26. Erişim adresi:https://dergipark.org.tr/tr/pub/pauefd/issue/45672/1068818

 

Basımda olan kitapta bölüm

Niyazi Altunya’ya Armağan. Ankara: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yayınları.

 

Kitap redaktörlüğü

Yıldız, A. (2022). Cumhuriyet ve Çağdaş Eğitim. İstanbul: Cumhuriyet Kitapları.  Erişim adresi:https://www.cumhuriyetkitap.com.tr/cumhuriyet-ve-cagdas-egitim.

 

Yüksek Lisans Tezi

Balcı, M. C. (2021). Faure ve Delors raporları bağlamında yaşam boyu öğrenme politikalarının dönüşümü. Transformation of lifelong learning policies in the context of Faure and Delors reports (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Ankara Üniversitesi, Ankara, Türkiye.Erişim adresi:https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/705607

 

 

Projeler

Couchsurfing Clubs, Katılımcı, 2012, Wroclaw, Polonya.

Okul Dışarıda Günü, Outdoor Classroom Day, Katılımcı, 2018, Fındıklı, Rize, Türkiye.

BoMoVu, Barışa Oyna, Panelist, Doğada Eğitim, 2018, Fındıklı, Rize, Türkiye.

EğitiMeci, Atölye Yürütücüsü-Eğitmen, 2019, Fındıklı, Rize, Türkiye.

Okul Dışarıda Günü, Outdoor Classroom Day, Katılımcı, 2020, Fındıklı, Rize, Türkiye.

Dış Gözle Kitap İnceleme Çalıştayı, Panelist, MEB Temel Eğitim Müdürlüğü, 2022, Kocaeli, Türkiye.

 

İletişim

Email: mcansubalci@gmail.comcbalci@ankara.edu.tr